15 år

Elaine Eksvärd skriver så fint om att lämna fejjan, att börja se på de som finns runt omkring henne istället för att se ner i en skärm. Skriva i ett anteckningsblock istället för på datorn, använda penna, ta några mobilfria dagar. Jag känner att jag minskat min tid på fejjan själv, tycker att den blivit ett svart hål där folk häver ur sig en massa skit, och alla ska ha en åsikt om allt. 

Med penna. I en anteckningsblock, det är som meditation. Jag lämnade det för ett tag, allt skulle in i datorn för att kunna laddas upp på hemsidan och det var som dubbelt arbete, fast ändå inte inser jag nu. Det värdefulla arbetet är det som mina brokiga och snirkliga bokstäver gör i anteckningsblocken. 

Gammelkatten är krasslig när vi kommer hem från semestern, svårt att kissa. Vi har varit med förr, vet att det är allvarligt för en katt. Blir det stopp i urinröret svämmar blåsan över till sist, kattkiss är koncentrerat och det blir snabbt någon slags förgiftning eller något i den stilen. Och katten är gammal, 15 år. För den som inte varit ute för det är det kanske svårt att förstå, men det är en tung resa till veterinären. Det är en vän som varit här i 15 år, jag var 33 då, småknattarna fanns inte och tonårsgrabben var i den ålder de är i nu. 15 år, lång tid tillsammans med en vän. Han har sovit många nätter på min arm, spunnit när jag vänt mig, strukit sin nos mot min kind när han känt nattmaran ta mig i sitt grepp. Svårt att förstå för den som inte varit ute för det. 

När vi får med oss vår vän hem lättar våra hjärtan. Katten må vara gammal, men han är i så god kondition att han kan medicineras. 

Trump vid makten då. Muren mot Mexico ska byggas. Det mesta är väl sagt om det, och det som finns kvar att säga förändrar inget. Någonting händer i världen och det är inte något bra, men det sägs att det kommer gott ur ont, låt oss hoppas på det. 

Jag hänger med min älskade hustru på hundutställning, passar på att hälsa på en gammal vän längs vägen. Det var många år sedan vi träffades sist, jag minns att vi filosoferade om fåglars humor och förmåga till att uppleva lust. Den här gången snackar vi hundars jagmedvetenhet och gamla minnen. Timmarna går fort ”livet är för kort för att sitta och grotta på fejjan” tänker jag när jag åker därifrån. Det är att se och höra varandra man ska göra, dricka kaffe och snacka, skratta och gråta tillsammans, Man borde vara som en katt eller kanske en hund. Leva här och nu.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: