20141217

Längtan efter jullov

DSCF4346-Redigera

Jag börjar längta efter julledigt. De där lediga dagarna som bara försvinner, susar förbi. Stiga upp sent, äta frukost med barnen, spendera förmiddagen nedkrupen i soffan, vänta på snö. Bara låta dagen gå och känna lugnet i kroppen. Så ska mitt jullov bli. Precis så.

Hela kroppen längtar, varenda liten cell och svettpor andas längtan, skriker efter lata dagar.

Lundell, jag halkade in på hans nya blogg från Mickes blogg. Han har varit en berg och dalbana för mig, Lundell. Vissa perioder i mitt liv har jag näst intill avgudat honom, andra perioder har jag inte orkat lyssna på karln. Jag har varit nyfiken på hans böcker men aldrig kommit mig för att läsa dem. Nu halkade jag in på bloggen, läste, fastnade och landade. Han har ett skönt språk, lugnt men ändå kraftfullt. Rättframt men aldrig banalt. Jag gillar det. Det är en blogg jag kommer att följa.

Äkta, det är det som räknas, det känns äkta. Äkta hjärtan, äkta kärlek. 

Äkta kärlek till det som är bra, det som är gott, det som gör gott. En sådan röst behövs i dagar som dessa. Viktiga saker det där.

Medan jag läser vandrar mina tankar till tiggaren jag gick förbi igår. Jag undrar över hans dag, hur den har varit. Undrar över skillnaderna. 

På sociala medier leker folk fascister, delar ren skit från propagandasidor. För dem är det en lek, ett spel, att vara kränkt, att tycka något. Att se ner på någon för att växa själva. För de på andra sidan är det en strategi för överlevnad.

Jag undrar vad i helvete det är som är fel. 

Återgår till Lundells blogg. Vackert språk, arga ord. Ord som behövs. Framförallt i dessa dagar.

Det blir att läsa en Lundellbok eller två under julen.

 

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: