Att smida planer

Planerar för artisttalken i morgon, boken Hem, min första bok om hembygden. Det blir ett avslut och en början på en och samma gång. Planering är inte min starka sida, det blir nästan alltid att jag sitter kvällen innan och gör allt, ute i sista stund.  Min älskade hustru kan planera, ibland månader i förväg, hon har redan börjat med sommaren, ute i god tid. Fritidstider, skolgrejer, framtid. Jag ser knappt till morgondagen, lever för mycket i dagen som är, lyssnar med ett halvt öra när hon planerar nästa vecka.

Det är katten och jag, vi sitter i soffan. Han väntar på att jag ska gå och lägga mig men jag dröjer kvar några minuter, de som krävs för att skriva klart det här. Grabbgänget sitter i köket och snackar, skrattar, skönt att höra dem, det ger ett liv åt huset.

Ett avslut och en början blir det i morgon, sedan kan jag börja planera för framtiden, eller så tar jag den bara som den kommer.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: