En nedfrusen lördag

Ett vedträ innehåller ungefär 4kwh värme och när jag fått upp draget i kaminen lägger jag in 2. Det är precis lagom med 2 i timmen, det ger en bra värme utan att skapa för mycket tjäravlagringar i skorstenen. Utomhustermometern visar -4 men vinden piskar säkert ner temperaturen ytterligare några grader, kanske ända till -10. Och vinden trycker in den genom väggarna, kylan. Jag sitter kvar framför kaminen en stund, värmen kommer snabbt och kroppen känns varm som min hustrus kropp när vi älskade nyss. Jag tar en kopp kaffe och sedan spenderar vi förmiddagen i badbaljan. 2 frusna själar i en vitblänkande värld. Det är timmar som behövs, de långsamma timmarna, timmar när vi kan samtala om ingenting eller är det kanske allt ändå. 

När eftermiddagen kommer tvingar vi ungarna att följa med och mata änderna, vi har en påse bröd som inte fått plats i frysen och även för änder kan tillvaron kännas frusen tänker vi. Det blir lite protester om kylan och om att det är långt att gå, men när vi kommer hem igen får vi inte in ungarna. En del saker kommer jag aldrig att förstå, lika bra att inte ens försöka. 

Neil Young, 71 bast. Om jag kan vara i närheten av hans vitalitet och kraft när jag är i den åldern har jag  lovat jag  mig själv att jag ska känna mig privilegierad och värdesätta varje dag. Earth och Storytone, som en musikens Kodelka, politiskt, stark och med kärlek till människan. 

Så blev moderaterna nästa parti som desperat försöker få tillbaka väljare som verkar ha glidit över till sd, snart har väl alla partier gjort samma flirtningar helt i onödan om man ska tro opinionssiffrorna. Det kanske inte handlar om något så enkelt som att göra en politik till sin istället för att bemöta den. Jag tror att det handlar om mer djupgående strukturer i samhället, en slags trötthet på det som finns och på hur det blivit efter de senast 4-5 valen. Att då ändra sin politik som kappan efter vinden blir snarare ett bekräftande för de trötta. 

Nog om politik, jag blir mindre och mindre intresserad och möjligheten att påverka är liten. Och jag tillhör de människor som inte vill ha deras skit. Jag vill leva mitt liv, vakna tidigt en lördag morgon, känna min hustrus varma kropp, älska med henne och sedan värma mig framför kaminen med en kopp kaffe i handen. Jag vill sitta i badet och samtala och gå till Nissan tillsammans med mina barn för att mata änderna med överblivna frallor. Jag vill leva en nedfrusen lördag  och jag vill att alla andra ska kunna göra samma sak, leva sitt liv.

Världen behöver inte fler dåliga partier och politiker eller arga människor. Världen behöver fler människor som Neil Young, människor som berättar om kärlek. 

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: