Galleri Korn, mörker och väntan

m2404516-redigera

Galleri Korn, det var en fin utställning vi fick ihop. Karins nakna kvinnor, Stefans streetbilder, Micke p:s hojåkare och mina egna barnbilder, en skön blandning av  olika stilar och berättelser. Jag tror att de flesta som besökte utställningen fick något bra med sig hem, eller som polaren M B säger när han glider in genom dörren ”Det finns 2 bra utställningar i stan just nu, den på Galleri Kontrast och den här”. Jag tror honom, har lärt mig att han inget säger om han inte menar det är det när det gäller bilder. Han ser nästan oförskämt fräsch ut där han står och myser. Han flinar ofta, snackar hela tiden, drar någon skröna. ”En bra berättelse behöver inte vara sann” tänker jag och skrattar för mig själv. Just så är det och han har lärt mig mycket om fotografi, livet och mig själv den korta tiden jag känt honom. 

Det kom en hel del sköna människor till utställningen, inspirerande människor, jäkligt fint och värmande. För mig är det en av de viktiga grejerna med att ställa ut, träffa nya människor. Och att testa sina grejer, se om de funkar eller inte och kunna säga ”Jag gjorde det i alla fall” efteråt. 

Snö i Stockholm, barmark hemma, men samma mörker. Det tar på mig, tar energi, jag kommer på mig själv med att tänka ”Fan vad trött jag är” Borde ändra rutiner, dra mig ur sängen tidigare på morgonen kanske, röra mer på mig. Det blir stopp när mörkret börjar komma krypande framemot oktober. När jag sedan går på vakten blir det dessutom svårare för mig att komma ut. 

Annars är det mest väntan. Väntan på larm, väntan på beslut, väntan på framtid, väntan på snö och väntan på värme. Och väntan på supermånen som det snackas om igen. Var det inte någon sådan i våras med? En massa snack och sedan, precis som den förra gången, ingenting. Mest moln och när de skingras, ingenting, jag ser i alla fall ingen större skillnad på en vanlig måne och en supermåne och att ta en bild är kört, med 35an blir det en liten prick där någonstans där i bildytan.   

Bilden, Ronny och Tobbe, 2 sköna galleribesökare jag fick äran att träffa i helgen.     

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: