Kyla igen och om att stå på barrikaderna

Det är 2016 och det finns fortfarande några som kämpar för rätten att säga negerbollar, ja vad säger man om det? 

Hustrun gick på ett personligt rådgivningsmöte hos Swedbank för 3 månader sedan, ett av de där mötena då en expert ska berätta för dig att du har dina sparpengar fel och sedan komma med råd om var de ska placeras istället. Sedan dess har 15 papp av sparpengarna flugit sin kos, själv har jag förlorat 5 papp på samma tid. 20 000 på 3 månader, någon lär ju göra sig en hacka på kuppen. 

Om jag plockade ut 5000 i månaden från banken, lovade att nästa månad ska ni få 5ooo och några hundringar, men sedan i själva verket kom tillbaka med 4500, undra vad som skulle hända då? Och när jag rycker på axlarna och säger, ”Sorry, det har inte gått så bra för mig den senaste månaden, men ansvaret ligger på er, det är ju ni som gett era pengar till mig”. Vad skulle svaret bli?

Det finns saker att vara arg på, att kämpa för eller mot, men hur svårt är det att säga chokladboll om ett bakverk gjort av choklad?

Nog om det.  

-9 grader igen, bilen nedisad,  kyla är bara en känsla har någon sagt. Skitsnack, den personen har aldrig frusit på riktigt, aldrig längtat efter vår. Värmesystemet i huset krånglar lite, den stackars rörmokaren får klättra över skräpet i källaren för att komma åt pannan. Jag ler lite för mig själv, tänker att han kommer att begära risktillägg när han kommer tillbaks till firman. Men ett leende på läpparna har han, trots röran i källaren, kanske är det glädje över att det inte är hans källare. I vilket fall, felet är snabbt fixat. Riktiga hantverkare, bra killar och tjejer.

Micke Berg skriver om boken Hem på sin blogg, han om någon vet vilket arbete som ligger bakom och hur varm jag blir inombords av orden, det känns fint. Att lägga en massa jobb och ångest på ett verk och sedan få positiva feedback blir dubbelt upp.

23e februari har jag ett artisttalk om boken, böcker kommer att finnas till försäljning.

Över axeln hörde jag någon sa att det inte finns någon fotograf som gillar någon annan fotografs bilder, mer skitsnack än så kan jag inte tänka mig, skulle vara att kyla är en känsla och negerbollar då.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: