Lurad med ett leende

Bangkok, staden är ful, trång, varm och allting väsnas och bullrar och överallt där det går, eller kanske mer rätt, inte går att ta sig fram i den stillastående trafiken kör det bilar och moppar. För om det är något som står still här så här är det trafiken. Gatorna är fyllda av turister och försäljare dygnet runt. Det finns alltid något som är öppet, alltid något att köpa oavsett vad du vill ha. En sak är helt säker när du är turist här, du kommer att bli lurad, det gäller bara att bli lurad på så lite som möjligt. Men folk här är i alla fall vänliga och lurar dig med ett leende.  

Vi följer läget hemmavid via fejjan och nyheterna, verkar som att vädret är det mest upprörande som hänt i Sverige den senaste tiden. Och på byns "Anslagstavla" och "Du vet att du är från" sida på fejjan är det de vanliga inläggen där folk blir arga för det mesta och ingenting. Jag funderar över hur de sidorna skulle sett ut här i Bangkok. "Anslagstavla Bangkok" och "Du vet att du är ifrån Bangkok om". Är det en landsortsgrej att folk blir förbannade för varje minsta sak som inte funkar på just det sätt de tänkt sig? Något att fundera på när solen i Bangkok sakta sänker sig bakom en av skyskraporna. På gatorna fortsätter biltrafiken, försäljarna och turisterna oförtrutet, dygnet runt, året runt. Världens galnaste stad har någon sagt och redan första dagen insåg jag att här handlar det om att acceptera både det du inte kan påverka och det du kan påverka. Låta det flyta förbi och göra det med ett leende.  

Jag läste att vi snart är 10 miljoner invånare i Sverige.  Samma invånarantal som i Bangkok enligt de uppgifter som finns att få fram. Något att fundera på.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: