Snön kommer till byn

Kylan kommer till byn, snön likaså. 

Snökanoner, ismaskiner, liv, rörelse. ”-15 borde få världen att stanna” tänker jag när jag går utanför dörren, men det är precis tvärtom. 

Jag ser värme, liv, barn och vuxna som leker i snön. Jag åker pulka, vinden biter i ansiktet och när foten tar i backen slår den upp ett moln av snö som landar på mig och jag bara skrattar. Iskalla små vattenbäckar rinner nerför halsen, in under kläderna. Jag springer uppför backen en gång till, åker igen. Barnet i mitt knä och barnet inuti mig tjuter ikapp av förtjusning, pulkan känns som ett rymdskepp i miniatyr, vi åker över det lilla guppet, flyger flera hundra meter eller om det är en halvmeter, vi är rymdresenärer på riktigt, snön ger oss fart och vi lever, känner liv, känner snö i våra ansikten, känner leendena stelna av fartvinden. Önskar att de sitter kvar där i all tid och lite till.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: