Sommaren Du fick

December, den mörkaste månaden. Det skulle kunna vara november eller till och med kanske januari som var mörkast, men i december står solen i zenit över Stenbockens vändkrets mellan den 21e och 23e och jordens rotationsaxel lutar som mest från solen. Och då blir det som mörkast. Så man kan utan att tveka säga att vi nu är inne i den mörkaste månaden. Det vill säga om du bor här på norra halvklotet. Hade du bott på södra halvklotet hade det varit helt annorlunda. Men så är ju inte fallet för mig. 

Det är just en sådan kväll, i den mörkaste av månader, som jag sitter och minns sommaren. Jag drar mig till minnes att det inte var mycket till sommar heller. Mörk, regnig och kall. Men det var den sommaren jag fick. 

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: