Utan midvinternattens köld

01.00 natten innan julafton. Det är katten och jag som är vakna. Hade det varit en dikt av Viktor Rydberg så hade det varit Tomten. Men nu är det inte det och då är det katten och jag. Hon sträcker ut sig på bordet, jag tömmer diskmaskinen och sätter in en ny omgång. Ett hav av mystik är hon, katten. Följer mig med blicken medan jag plockar koppar och fat. Och utanför är det långt från midvinternatts köld men julens magi sitter inte i den. Magin sitter i det som upptar hela mitt jag medan jag småpratar med katten. En kväll med familjen samlad, barnen, skratten, snacket. Känslan av att vi är en familj och att vi försöker, som många andra, att få den att fungera. Det är julens magi.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: